V&V: a Minimal Gym in the Heart of Beirut

Rabih Geha Architects
2018

V&V is a neighborhood Gym and Health Bar located in the heart of Beirut.

The space occupies the Ground floor and basement area of a longstanding building situated along one of Badaro District’s beautiful calm residential streets.

The approach was to create a space for people to hang out, workout and be part of a healthy neighborhood lifestyle. Hence, the idea of bringing the outside in, spatially and visually; all the way from the terrace to the ground floor interior and down to the basement.

This continuity is further reinforced by the basalt flooring which extends from the sidewalk to the terrace and finally all the way in.

the ground floor overlooking the basement, the main staircase connecting both floors and finally the core which is a major element connecting both floors visually.

The exposed design of the ceiling giving the space a raw feel. further accentuates this sense of continuity, all cables ducts and ACs are exposed and painted white to go melt into the ceiling and sort of direct you throughout the space.

The interior glass partition framed in white aluminum, add light and transparency to the interior. This allows one to see through a series of spaces, from the studio one can see the offices, physiotherapy room further away and gym space at the far end.


Project info:

Project: Vim and Vigor
Client: Good Vibes
Architect: Rabih Geha Architects
Type: Neighborhood Gym
Location: Beirut
Area: 700 sq.
Year: September 2018
Photo Credit: Tony Elieh


About the Designer: Rabih Geha Architects

A team of architects and designers working together to create spaces that inspire. Led by Rabih Geha, the practice works on a portfolio of projects that include architecture, interiors, product design, and experimental installations

Near By

Related